Analýza informačních potřeb a návrh IS pro jejich podporu pro divizi Ostraha firmy P. Dussmann spol. s.r.o. - Petřek, Pavel; Střížová, Vlasta, 1946-; Dvořák, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Hlavním cílem této práce je analýza informačních potřeb firmy a návrh zlepšení, hlavně dosažených použitím moderních technologií a digitalizací každodenních informací. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. Teoretická část se zaměřuje na definici informace a informační potřeby. Informační potřeba je dále podrobněji popisována a při tom rozdělena na části typické pro výrobní podnik, protože v něm lze nalézt možná nejvíce složitou informační potřebu. Informační potřeba je dále podpořena technologiemi, a to je úvod k nejsložitějšímu pojmu -- informačnímu systému. Po popsání informačních systémů následuje praktická část. První část praktické části je věnována analýze informačních potřeb společnosti, hlavně se zaměřuje na uživatele, jejich informační potřeby a technické prostředky které využívají. Druhá část je věnována návrhům vylepšení technologií, a asi nejdůležitější části, přechodu z dnešního stavu zaznamenávání informací do papírových formulářů ke zpracování digitálnímu. Tento proces je podpořen datovým modelem nahrazujícím současné papírové formuláře. Na konci práce je také finanční kalkulace jednoho konkrétně navrženého řešení.
Vedoucí práce: Vlasta Střížová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses