Implementace Business Intelligence v poradenské společnosti - Filka, Zdeněk; Říhová, Zora, 1948-; Ošmera, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Cílem této diplomové práce je návrh a implementace podpory rozhodování za pomocí nástrojů Business Intelligence ve společnosti Audit CI, spol. s r.o. poskytující ekonomické a finanční poradenství. Nástroje BI jsou aplikovány při tvorbě reportů, které společnost v rámci svých služeb provádí pro své klienty. Na základě těchto reportů poté klientům navrhuje patřičná doporučení v oblasti financí a vnitropodnikového řízení. Celá práce je rozdělena na dvě hlavní části. V teoretické části jsou popsány základní principy řešení BI. Hlavní komponenty, ze kterých se výsledná podoba řešení může skládat, jeho umístění v architektuře informačního systému organizace a nakonec základní východiska návrhu řešení BI. Praktická část obsahuje návrh a implementaci řešení BI, od multidimenzionální analýzy, přes řešení datových pump, multidimenzionálních kostek až po přípravu výstupů v klientské aplikaci.
Vedoucí práce: Zora Říhová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses