Virtuální světy - Novák, František; Pokorný, Pavel, 1952-; Kubátová, Jaroslava; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2009)
Cílem bakalářské práce je poukázat na vývoj virtuálních světů. V práci je shrnuta evoluce virtuální reality. Současné virtuální světy jsou porovnávány v základních aspektech, a to sociologii, ekonomii a možnostech vzdělávání. Sociální oblast popisuje interakci ve virtuální reality a její zvláštnosti. Ekonomická oblast se zaměřuje na srovnání ekonomiky reálné a virtuální, včetně jejich ekonomických ukazatelů. Výuková oblast sleduje vědní obory, pro které je využití virtuální reality nejvhodnější. V každé kategorii je sledován Second Life a největší MMORPG současnosti. Dále jsou sledovány možnosti využití virtuální reality pro akademické účely, konkrétně v ekonomickém vzdělávání. Zároveň je vyhodnocena vhodnost používání obecných virtuálních světů jako prostředí pro výuku a specializovaných ekonomických simulátorů jako jejich alternativě.
Vedoucí práce: Pavel Pokorný
Obsahuje bibliografii
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: virtuální vzdělávání; elektronický obchod; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; virtual education; electronic commerce; bachelor's theses