Problematika zadluženosti domácností (jednotlivců) v době hospodářské krize - Kolaříková, Andrea (2009)
Cílem mé práce je tuto problematiku specifikovat, popsat problematiku zadlužování v době hospodářské krize a krizi finanční jako samotnou. Ať už příčiny jejího vzniku, či následky, které ekonomická krize způsobila. V práci jsou také použity grafy a tabulky s konkrétními údaji pro tuto problematiku zcela významnými. V části praktické jsem se věnovala analýzou zadluženosti domácností v ČR. S programem Statgraphics jsem se snažila zjistit, jaké proměnné měly vliv na bilanci domácností v jednotlivých letech, provedla jsem srovnání, jak se tyto proměnné lišily či nikoliv. Dále jsem se věnovala vývoji úvěrů poskytnutých domácnostem a samozřejmě i neschopnosti českých domácností s úhradou splátek úvěrů. V této části jsem vytvořila a zpracovala mnoho grafů a tabulek, díky kterým je možné provést určitá vyhodnocení.