Zevrubná účetní a právní problematika prodeje podniku - Novotná, Barbora; Strouhal, Jiří, 1980-; Cardová, Zdenka, 1951-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Cílem této práce je poskytnutí komplexního návodu k řešení transakce prodeje a koupě podniku. V obchodněprávní úpravě je kladen důraz na definici podniku a na náležitosti smlouvy o prodeji podniku. V účetní a daňové úpravě je pak řešena z pohledu IFRS účetní metoda koupě/akvizice. Národní úprava je pak rozdělena do několika částí podle návazností na jednotlivé důležité daně, na které by se účetní jednotky měly zaměřit, přičemž problematika daně z příjmů a daně z přidané hodnoty je rozdělena ještě do dalších dvou částí podle prodávajícího a kupujícího. Práce obsahuje i souhrnný příklad a závěrečné shrnutí.
Vedoucí práce: Jiří Strouhal
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: goodwill; účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; goodwill; master's theses