Analýza efektivnosti státní podpory exportu českých firem do Německa - Opičková, Mirka (2010)
Tato diplomová práce se zabývá systémem nefinanční státní podpory České republiky s důrazem na popis aktivit agentury CzechTrade a obchodně-ekonomických úseků zastupitelských úřadů ČR. V závěru práce je provedeno vyhodnocení a srovnání výsledků vlastního výzkumného šetření zaměřeného na spokojenost českých firem vyvážejících do Německa, které využívají státních proexportních služeb, s následným vyvozením zlepšujících návrhů na zvýšení efektivnosti státní podpory exportu.