Výzkum trhu oken - Havlanová, Jana (2010)
Cílem mé práce je celková analýza českého trhu oken a stanovení hlavních tržních charakteristik. V rámci popisu českého trhu oken se zabývám analýzou jednotlivých subjektů trhu, tvořících mikroprostředí. Dále popisuji vlivy makroprostředí a jejich očekávaný vývoj. SWOT analýza odráží jednotlivé silné a slabé stránky českých výrobců oken a příležitosti a hrozby týkající se celého trhu otvorových výplní. Mezi hlavní tržní charakteristiky, které zjišťuji, patří tržní potenciál, tržní kapacita, stupeň nasycení trhu a tržní podíl firmy Window Holding a.s.. Prognóza budoucího vývoje tržního potenciálu je střednědobá, do r. 2013. Ve své práci využívám marketingový výzkum a výzkum trhu. Primární data získávám pozorováním a dotazováním. K postihnutí budoucího vývoje využívám kvalifikované odhady. Hlavním závěrem vyplývajícím z mé práce je stagnace trhu oken.