Smlouvy o zhotovení ve světově uznávaných účetních systémech - Jančíková, Hana (2011)
Práce se zabývá problematikou zobrazení smlouv o zhotovení ve světově uznávaných účetních systémech. Jde především o nastínění základních principů úpravy smluv o zhotovení Mezinárodními standardy účetního výkaznictví (IFRS), konkrétně standardem IAS 11. V případě odlišného postupu je uveden rozvněž přístup US GAAP. Praktická část práce se věnuje zhodnocení reálných výkazů společností vykazujících dle IFRS, zda dostávají požadavkům na obsah zveřejňovaných informací.