Finanční řízení zahraniční mise neziskové organizace - Hamerníková, Jana; Vávrová, Hana, 1970-; Eisler, Jan, 1947-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Práce ověřuje pracovní hypotézy: (i) finanční řízení zahraniční mise nestátní neziskové organizace je specifickou oblastí, která si zaslouží vlastní metodologický přístup a (ii) požadavky na finančního manažera zahraniční mise jsou odlišné od běžného finančního manažera nestátní neziskové organizace Popisuje poslání, hodnoty a vize nestátních neziskových organizací, strategické řízení, finanční plánování, project cycle management, rizika v neziskovém sektoru a finanční zdroje. Praktická část definuje humanitární a rozvojovou pomoc, vysvětluje pozici organizace v tomto kontextu a vymezuje charakteristiky zahraničních misí, dále popisuje finance v organizační struktuře, vysvětluje finanční plánování, ekonomiku misí na Kavkaze a ukázkový rozpočet projektu, nakonec popisuje pracovní náplň finančního manažera mise a specifika života a práce v rozvojovém světě.
Vedoucí práce: Hana Vávrová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses