Efektivnost výstavby nízkoenergetických bytových domů - Zgúthová, Katarína (2010)
1. Výstavba nízkoenergetických bytových domů (tj. domů s nižší spotřebu energií na provoz) je v České republice ve srovnání s okolními zeměmi méně rozšířena. Práce si klade za cíl analyzovat, jaké důvody k této situaci vedly, případně zda a jaké překážky jsou kladeny zájemcům o takovou nemovitost. 2. Hlavními metodami analýzy ekonomické volby mezi "klasickým" domem a domem nízkoenergetickým stavbu bude srovnání parametrů projektů nízkoenergetického bytového domu s klasickým domem od. Údaje budou získány od developerských společností. Následovat bude kvalitativní výzkum v podobě hloubkových rozhovorů s developery, architekty a zájemci o nemovitost. 3. V poslední části práce bude provedena analýza, jak se staví česká média k tématu nízkoenergetické výstavby nemovitostí. Z četnosti a obsahu tohoto typu článků bude zjišťováno, jak je tato problematika podávána široké veřejnosti.