Efektivnost výstavby nízkoenergetických bytových domů - Zgúthová, Katarína; Šauer, Petr; Dvořák, Antonín; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
1. Výstavba nízkoenergetických bytových domů (tj. domů s nižší spotřebu energií na provoz) je v České republice ve srovnání s okolními zeměmi méně rozšířena. Práce si klade za cíl analyzovat, jaké důvody k této situaci vedly, případně zda a jaké překážky jsou kladeny zájemcům o takovou nemovitost. 2. Hlavními metodami analýzy ekonomické volby mezi "klasickým" domem a domem nízkoenergetickým stavbu bude srovnání parametrů projektů nízkoenergetického bytového domu s klasickým domem od. Údaje budou získány od developerských společností. Následovat bude kvalitativní výzkum v podobě hloubkových rozhovorů s developery, architekty a zájemci o nemovitost. 3. V poslední části práce bude provedena analýza, jak se staví česká média k tématu nízkoenergetické výstavby nemovitostí. Z četnosti a obsahu tohoto typu článků bude zjišťováno, jak je tato problematika podávána široké veřejnosti.
Vedoucí práce: Petr Šauer
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; spotřeba energie; kvalitativní výzkum; výstavba; diplomové práce; energy consumption; qualitative research; real estate development; master's theses