Ocenění podniku společnosti Metrostav a.s. - Koňák, Petr (2010)
Cílem mojí práce je odhad tržní hodnoty podniku společnosti Metrostav a.s. ke dni 31.12.2008. K dosažení cíle byla vypracována finanční analýza, strategická analýza, analýza generátorů hodnoty, byl sestaven finanční plán a provedeno ocenění metodou DCF Equity a tržního porovnání. Tržní hodnota vlastního kapitálu společnosti Metrostav a.s. k 31.12.2008 činí po zaokrouhlení 10 037 mil. Kč.