Účetnictví zahraniční organizační složky - Vašíčková, Pavla; Pelák, Jiří, 1977-; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Práce se zabývá problematikou účetnictví zahraniční organizační složky české společnosti zřízené na Slovensku. První část je spíše teoretická, zachycuje organizační složku z hlediska právního a následně z hlediska účetního, a to jak z pohledu zřizovatele organizační složky, tak z pohledu samotné zahraniční pobočky. Další kapitoly jsou věnovány praktickému příkladu organizační složky české společnosti zřízené na území Slovenska, jejíž představení je náplní druhé kapitoly práce. Třetí část se zabývá účetnictvím zahraniční pobočky, tzn. jednotlivými operacemi prováděnými v průběhu účetního období, od otevření účetních knih přes účtování pravidelných transakcí až po uzavření účetních knih. V rámci třetí kapitoly je také popsán způsob zachycení organizační složky v účetnictví jejího zřizovatele, který společnost aplikuje. Poslední část je věnována nápravě chyb, resp. nedodržení slovenských účetních předpisů, které byly v účetnictví slovenské organizační složky nalezeny.
Vedoucí práce: Jiří Pelák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses