Mýto – řešení kongescí? - Prokopová, Veronika; Hadrabová, Alena; Remtová, Květa; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Práce shrnuje, jaká je dopravní situace na silnicích v Praze a zda uvažovaný mýtný systém do historické části metropole by mohl vyřešit každodenní dopravní kongesce. Trendy, jakými se poptávka po silniční dopravě bude ubírat, mluví v její prospěch, tzn. intenzita silniční dopravy poroste. Mýtnému systému nahrává i skutečnost, že vzhledem ke stárnoucí populaci bude ze státního rozpočtu připadat stále více prostředků na sociální politiku a dopravní sektor si bude muset hledat finance na své stavby jinde, nejlépe by se měl stát samofinancovatelný. Práce vychází ze zkušeností elektronického mýtného systému zavedeného do historického centra v Londýně, ze kterého si pražští radní vzali příklad. V závěru práce shrnuje dosavadní debaty o mýtném systému vedené radními na Magistrátu hl.m.Prahy.
Vedoucí práce: Alena Hadrabová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2011
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses