Jsou prostředky plynoucí skautům investicí nebo nákladem pro veřejné rozpočty? - Soukup, Ladislav; Chalupníček, Pavel; Štěpánková, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Hlavní otázkou, kterou řeší tato diplomová práce je efektivnost státních výdajů do neziskového sektoru. Konkrétněji do neziskových nevládních organizací. Ke zkoumání daného tématu bude použita nevládní nezisková organizace Junák -- svaz skautů a skautek ČR. Díky celosvětové rozšířenosti skautingu a době, po kterou skauting funguje na celém světě, může autor pracovat s delší časovou řadou dat. Tato práce si klade za cíl zodpovědět otázku: "Jsou prostředky plynoucí skautům investicí nebo nákladem pro veřejné rozpočty?". Práce se snaží vyhodnotit efektivnost Junáka. K zjištění efektivnosti této organizace je použito několika prostředků: stručná historická analýza, analýza příjmů a výdajů Junáka, ocenění dobrovolnické činnosti skautských činovníků a popsání sociálního kapitálu, který se skautskou činností souvisí.
Vedoucí práce: Pavel Chalupníček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; neziskové organizace; skauting; sociální kapitál; neziskový sektor; diplomové práce; nonprofit organizations; scouting; social capital (sociology); nonprofit sector; master's theses