Ocenění podniku JIHOOBAL, s.r.o. - Hrejzková, Tereza; Maříková, Pavla, 1965-; Tůma, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Cílem této diplomové práce je stanovení tržní hodnoty podniku JIHOOBAL, s.r.o. k 1.1.2010. Práce je rozdělena do pěti částí. V první části je uveden účel ocenění a informace o oceňovaném podniku. Druhá část diplomové práce se zabývá pro ocenění velmi důležitou strategickou analýzou, která vyúsťuje prognózou tržeb oceňovaného podniku. Na strategickou analýzu navazuje finanční analýza, na jejímž základě je hodnoceno finanční zdraví oceňovaného podniku. Dále následuje analýza a prognóza generátorů hodnoty a následné sestavení finančního plánu. V závěrečné části dochází k výslednému ocenění podniku na základě výnosové metody DCF APV a jako alternativní metoda je zvolena metoda tržního porovnání.
Vedoucí práce: Pavla Maříková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: finance [obor dipl. práce]; finanční analýza; diplomové práce; financial analysis; master's theses