Zahájení podnikání v účetním kontextu - Sychra, Jiří; Strouhal, Jiří, 1980-; Cardová, Zdenka, 1951-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Předmětem diplomové práce je účetní a daňové řešení zahájení činnosti společnosti s ručením omezeným. Práce se snaží nalézt odpovědi na konkrétní praktické problémy. Nejprve je věnována pozornost právním a administrativním krokům při založení společnosti, celý proces je rozdělen do několika základních fází. Následuje podrobný rozbor zřizovacích výdajů a prvního účetního období. Zmíněna je též problematika tzv. hospodářského roku. Největší část práce je věnována účetním a daňovým aspektům vkladů do podnikání. Jsou zde popsány některé významné problémy, které pramení ze současného znění souvisejících právních předpisů. Závěrečná část pojednává o začátku účtování a v jejím rámci jsou řešeny důležité otázky průkaznosti účetnictví, volby účetních metod, vnitropodnikových směrnic a účtového rozvrhu. Některé z otázek zatím nebyly v odborné literatuře diskutovány, nebo jen velmi málo, a proto jejich řešení je hlavním přínosem této práce.
Vedoucí práce: Jiří Strouhal
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: vnitropodnikové směrnice; účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; corporate regulations; master's theses