Zhodnocení vzájemných vazeb firem a regionu - případová studie Preciosa a Jablonex - Pušová, Tereza; Damborský, Milan, 1980-; Krejčová, Nikola, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Cílem této bakalářské práce je určit pozitiva a negativa lokalizace vybraných firem v daném regionu a to ve dvou směrech - ve vztahu působení firmy na region a ve vztahu působení regionu na firmu. Její součástí je podrobná charakteristika firem Preciosa a Jablonex, jež obě sídlí nebo sídlily v Libereckém kraji. Práce tudíž obsahuje i komplexní charakteristiku Libereckého kraje. Popsány jsou i dějiny bižuterního i sklářského průmyslu, jímž se obě firmy přímo či nepřímo zabývají nebo zabývaly. Vše z hlediska ekonomických, sociálních a environmentálních aspektů. Práce reprezentuje progresivní přístup regionální vědy označovaný jako "territorial impact assessment".
Vedoucí práce: Milan Damborský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses