Ocenění podniku Mlékárna Hlinsko, s.r.o. - Kořistková, Martina; Maříková, Pavla, 1965-; Hejduková, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Cílem diplomové práce je odhad tržní hodnoty podniku Mlékárna Hlinsko, s.r.o. k 1. 1. 2009. Před samotným oceněním byla nejdříve sestavena strategická analýza, v jejímž závěru je zpracována prognóza tržeb oceňovaného podniku, a finanční analýza, jejímž cílem je zhodnocení finančního zdraví podniku. Na základě závěrů strategické a finanční analýzy byla posouzena oprávněnost předpokladu nepřetržitého trvání podniku. Následně byla sestavena analýza a prognóza generátorů hodnoty a zpracován finanční plán. Pro samotné ocenění je použita metoda DCF Equity a metoda tržního porovnání, konkrétně metoda srovnatelných podniků.
Vedoucí práce: Pavla Maříková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; finanční analýza; diplomové práce; financial analysis; master's theses