Aktuální daňová politika EU - Pecková, Zdeňka; Kubátová, Květa, 1952-; Hartlová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tato bakalářská práce je věnována aktuální daňové politice EU. Podobu daňové politiky udává strategie, kterou si vytyčila Evropská komise. Nejdříve se strategií zabývám z obecného hlediska a poté konkrétně z hlediska přímých a nepřímých daní. Z práce vyplývá, že daňová politika se zaměřuje na odstranění překážek bránících hladkému chodu vnitřního trhu EU, zamezení dvojímu zdanění, eliminaci daňových úniků a nalezení nejlepšího způsobu celoevropského zdanění pro nadnárodní firmy obchodující v rámci EU. Ve čtvrté kapitole srovnávám daňové zásady s daňovou politikou a docházím k závěru, že nastavená politika je obecně v souladu s požadavky na dobrý daňový systém. Poslední kapitola pojednává o reakci daňové politiky na finanční krizi. Uvádím příklady některých reforem v členských státech, zkoumám, zda jsou v souladu s celkovou daňovou politikou a uvádím možnosti, kde získat dodatečné daňové příjmy.
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses