Analýza příjmové strany rozpočtu Berouna - Granátová, Hana; Vítek, Leoš, 1970-; Nachtigalová, Marika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
V této bakalářské práci jsou zanalyzovány příjmové stránky rozpočtů od roku 1990 až po rok 2010. V první kapitole se nachází popis a základní charakteristika města. Jsou zde uvedeny nejdůležitější zákony, které obec musí dodržovat. V následující kapitole je pak vysvětlen pojem fiskální federalismus a jsou zde objasněny fáze vzniku rozpočtů a také metody jeho sestavování. Poslední kapitola nás pak seznamuje s nejvýznamnějšími změnami, které se průběhu let udály a měly vliv na sestavování rozpočtů. Výsledky samotné analýzy jsou shrnuty úplně na závěr celé práce, kde se také nachází celkové zhodnocení.
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; fiskální federalismus; bakalářské práce; fiscal federalism; bachelor's theses