Měnová politika ČNB a perspektivy přijetí eura - Kobzová, Tereza; Koderová, Jitka; Osička, Štěpán; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Cílem této diplomové práce, jejíž název zní "Měnová politika ČNB a perspektivy přijetí eura. Plnění maastrichtských měnových kritérií a možné komplikace.", je odpovědět na otázku, zda je Česká republika v současné době připravena přijmout společnou evropskou měnu euro či není. Práce je rozdělena do tří částí. První část práce věnuje pozornost současné podobě měnové politiky České národní banky v souvislosti se vstupem České republiky do eurozóny a další části se zabývají konvergencí ČR k eurozóně. Druhá část práce rozebírá konvergenci ČR k EMU z pohledu naplňování nominálních maastrichtských měnových kritérií a třetí část pojednává o konvergenci reálné. Během zpracovávání této práce jsem dospěla k závěru, že Česká republika by s přijetím společné evropské měny měla vyčkat, poněvadž na její přijetí a vstup do eurozóny není v současnosti dostatečně připravena.
Vedoucí práce: Jitka Koderová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses