Změny ve vykazování finančních aktiv vyvolané vývojem Mezinárodních standardů účetního výkaznictví - Slavíková, Nela (2011)
Tato diplomová práce se zabývá vykazováním a oceňováním finančních aktiv podle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví IAS 39 a IFRS 9. Kromě základní charakteristiky finančních nástrojů je zde i porovnání obou dvou standardů a důvody, které vedly IASB ke tvorbě nového standardu. Celá práce je doplněna praktickými příklady především na přeceňování finančních aktiv.