Změny ve vykazování finančních aktiv vyvolané vývojem Mezinárodních standardů účetního výkaznictví - Slavíková, Nela; Krupová, Lenka, 1964-; Strouhal, Jiří, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tato diplomová práce se zabývá vykazováním a oceňováním finančních aktiv podle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví IAS 39 a IFRS 9. Kromě základní charakteristiky finančních nástrojů je zde i porovnání obou dvou standardů a důvody, které vedly IASB ke tvorbě nového standardu. Celá práce je doplněna praktickými příklady především na přeceňování finančních aktiv.
Vedoucí práce: Lenka Krupová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses