Strategie používané během aukcí s placeným příhozem - Cestr, Ondřej (2010)
Tato práce se zabývá zkoumáním vlivu konkrétních hráčských strategií používaných na aukčních serverech se systémem aukcí s placeným příhozy, které se nedávno rozšířili na český trh. Ke své analýze používám, model individuální agresivity hráčských příhozů, který ve své práci představili Byers, Mitzenmacher a Zervas (2010). Pomocí dat získaných záznamem kompletního průběhu přihazování na českém serveru Bonus.cz jsem dospěl k zjištění, že agresivita vítězů aukcí je zpravidla mnohem vyšší než agresivita hráčů ostatních. Velmi rozšířená hráčská strategie vyčkávání, která používá nízkou agresivitu, je mezi vítězi zastoupena pouze necelými 9%.