Strategie používané během aukcí s placeným příhozem - Cestr, Ondřej; Svoboda, Miroslav; Hudík, Marek, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Tato práce se zabývá zkoumáním vlivu konkrétních hráčských strategií používaných na aukčních serverech se systémem aukcí s placeným příhozy, které se nedávno rozšířili na český trh. Ke své analýze používám, model individuální agresivity hráčských příhozů, který ve své práci představili Byers, Mitzenmacher a Zervas (2010). Pomocí dat získaných záznamem kompletního průběhu přihazování na českém serveru Bonus.cz jsem dospěl k zjištění, že agresivita vítězů aukcí je zpravidla mnohem vyšší než agresivita hráčů ostatních. Velmi rozšířená hráčská strategie vyčkávání, která používá nízkou agresivitu, je mezi vítězi zastoupena pouze necelými 9%.
Vedoucí práce: Miroslav Svoboda
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; agresivita; aukce; signály; bakalářské práce; aggressiveness; auctions; signals; bachelor's theses