Cílování inflace v podmínkách nízkých úrokových sazeb - Vránková, Martina (2011)
Diplomová práce Cílování inflace v podmínkách nízkých úrokových sazeb mapuje měnovou politiku České národní banky se zaměřením na její především aktuální problémy. Cílem práce je analytické prokázání narušení části transmisního mechanismu, kdy se od repo sazby mají odvíjet úrokové sazby českého mezibankovního trhu. K tomuto narušení vazeb mělo dojít důsledkem nedávné finanční krize.