Cílování inflace v ČR - Klukavý, Petr; Koderová, Jitka; Langer, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Diplomová práce je zaměřena na popis režimu cílování inflace v České republice. Práce je rozdělena na 3 hlavní celky. První celek se obecně věnuje problematice inflace a jejího cílování a dále pak okolnostem, které vedly k zavedení tohoto režimu v ČR. Druhá část se zabývá samotnou problematikou transmisních kanálů v režimu cílování inflace, reakční funkcí ČNB, zhodnocením úspěšnosti ČNB při plnění stanovených inflačních cílů a v závěru popisem modelů, které ČNB používá při prognóze inflace. Hlavní důraz je kladen na nový jádrový predikční model "g3". V závěrečné části je pak provedena vlastní prognóza inflace pomocí analýzy časových řad.
Vedoucí práce: Jitka Koderová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses