Různá pojetí propočtu souhrnné produktivity faktorů - Zeman, Jan; Vltavská, Kristýna; Sixta, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá souhrnnou produktivitou faktorů a možnostmi jejího výpočtu. Cílem práce je nejprve teoreticky popsat princip souhrnné produktivity faktorů a následně s použitím dostupných dat aplikovat možnosti propočtu při uvažování odpracovaných hodin i počtu zaměstnanců jako jednoho ze vstupů a najít výhody a nevýhody pro volbu vhodných vstupů. Dále chci ukázat tento propočet přímou a nepřímou metodou a v závěru tyto metody zhodnotit a porovnat.
Vedoucí práce: Kristýna Vltavská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses