EUROREGION NISA A JEHO PŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE SE SVOBODNÝM STÁTEM SASKO - Gdalin, Marie; Žid, Josef; Horáček, Jiří, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Diplomová práce je ve své teoretické části věnována vysvětlení významu a náležitostí přeshraniční spolupráce, popisu historie a faktických údajů o Euroregionu Nisa. Dále jsou zde stručně popsány programy na podporu přeshraniční spolupráce, které byly na území ČR implementovány před a po vstupu ČR do Evropské unie z pohledu Euroregionu Nisa. V praktické části je provedena analýza a komparace struktury žadatelů a jejich projektů v rámci Fondu malých projektů mezi programem Interreg IIIA ČR -- Sasko a programem Cíl 3 na podporu přeshraniční spolupráce ČR -- Sasko z pohledu Euroregionu Nisa a shrnuto hodnocení těchto dvou programů žadateli, jejichž názory byly získávány na základě připraveného dotazníku. Cílem diplomové práce je tedy analyzovat Euroregion Nisa a jeho přeshraniční spolupráci se Svobodným státem Sasko, zjistit, zda se proces podávání žádosti a realizace projektů v čase zjednodušil nebo naopak a navrhnout vlastní doporučení pro budoucnost této kooperace.
Vedoucí práce: Josef Žid
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; přeshraniční spolupráce; diplomové práce; transborder cooperation; master's theses