Fúze obchodních společností v ČR - aspekty a přístupy v oceňování při fúzích - Svízela, Josef (2010)
Práce je zaměřena na problematiku fúzí obchodních společností především v ČR. Přináší komplexní pohled do jednotlivých ekonomických oblastí, kterých se fúze týkají. Jedná se o obchodně-právní, daňovou a účetní oblast. Jednotlivé kapitoly věnované těmto oblastem jsou doplněny o roli znalce, bez kterého by naprostá většina fúzí v ČR nemohla být úspěšně realizována. Práce je doplněna o příklad z praxe na fúzi sloučením pěti kapitálově propojených společností.