Analýza vlivu emisního obchodování na investiční rozhodování ve firmě - Knesplová, Jana; Hadrabová, Alena; Vojáček, Ondřej, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Tato práce se zabývá problematikou vlivu emisního obchodování na investiční rozhodování. Objasňuje systém emisního obchodování. Zaměřuje se na vznik a vývoj evropského emisního obchodování a pojednává o jeho vlivu na Českou republiku. Je nastíněna problematika investičního rozhodování ve firmě, především metody a kritéria investičního rozhodování. Hlavním cílem práce je zanalyzovat vliv emisního obchodování na investiční rozhodování. Analýza je provedena na investičních projektech v reálné firmě. Ekonomickým hodnocením investic posuzuje varianty investičních projektů při vyloučení vlivu emisního obchodování nebo při různých cenách emisní povolenky. Prostřednictvím této analýzy se pokusím dokázat, že emisní obchodování může znevýhodňovat některé investice, které by jinak byly ekonomicky efektivní a realizovatelné.
Vedoucí práce: Alena Hadrabová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses