Analýza poptávky po pitné vodě v závislosti na úrovni teploty a srážek - Malý, Vítězslav; Slavíková, Lenka, 1979-; Petŕužela, Lubomír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Poptávka po pitné vodě je velmi specifickou veličinou ovlivněnou celou řadou faktorů. Cílem diplomové práce je vysvětlit jaký má vliv faktor klimatických podmínek na celkový charakter poptávky. Z predikcí klimatické změny vyplývá, že v podmínkách ČR lze očekávat změny srážkových úhrnů během ročních obdobích, nárůst průměrných teplot a změnu ve variabilitě a intenzitě extrémních událostí. Analýza se proto zaměřuje na objasnění vlivu úrovně teploty prostředí a srážek na odběry vody z veřejných zdrojů ve vytipované lokalitě. K provedení analýzy byly využity denní data o odběru vody z veřejného vodovodu za jednotlivá spotřebiště a dále pak denní hydrometeorologická data o úrovni průměrné denní teploty ovzduší a denním úhrnu srážek.
Vedoucí práce: Lenka Slavíková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; teplota; diplomové práce; temperature; master's theses