Management vodních zdrojů Případová studie nedostatku vody v Mexico City - Krpatová, Kateřina; Geuss, Erik, 1963-; Lisa, Aleš, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
V posledních dvou desetiletích se téma vodních zdrojů objevuje čím dál hojněji, voda se stává objektem zkoumání mnoha institucí. Zatímco v 19. a 20. století se lidský pokrok odehrál ve znamení uhlí a ropy, dnes se do popředí dostává otázka dostupnosti vodních zdrojů a s tím související potřeba efektivního managementu, který by zajistil jejich rovnoměrnou distribuci. Cílem diplomové práce je poukázat na problematiku řízení vodních zdrojů, nabídnout možnosti, na které by se vodohospodářské instituce měly teoreticky zaměřit, a na příkladu případové studie nedostatku vody v Mexico City ukázat, jaké následky může mít takový systém, který je prováděn izolovaně bez ohledu na ostatní mimoresortní politiky. Jsou identifikovány a analyzovány souvislosti, které se podílejí na současném stavu.
Vedoucí práce: Erik Geuss
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; management; diplomové práce; management; master's theses