Mezinárodní investiční rozhodnutí s důrazem na podnikání v oblasti zdravotnictví - Ďurnek, Viktor (2010)
Důležitou součástí investičního rozhodnutí je vyjasnění investičních příležitostí. Tato diplomová práce vymezuje a hodnotí investiční příležitosti ve zdravotnictví na základě analýzy stávající situace a trendů na mezinárodním zdravotnickém trhu. K celkovému hodnocení atraktivity odvětví slouží rozbor vybraných subsektorů, vymezení investičních příležitostí a rizika, analýza výnosnosti akcií a informace o stavu a vývoji investic soukromého kapitálu a přímých zahraničních investic ve zdravotnictví. V závěru je zdravotnictví zhodnoceno jako důležitý sektor každé vyspělé ekonomiky, který nabízí významné a rozmanité investiční příležitosti.