Mezinárodní investiční rozhodnutí s důrazem na podnikání v oblasti zdravotnictví - Ďurnek, Viktor; Taušer, Josef; Černá, Iveta, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Důležitou součástí investičního rozhodnutí je vyjasnění investičních příležitostí. Tato diplomová práce vymezuje a hodnotí investiční příležitosti ve zdravotnictví na základě analýzy stávající situace a trendů na mezinárodním zdravotnickém trhu. K celkovému hodnocení atraktivity odvětví slouží rozbor vybraných subsektorů, vymezení investičních příležitostí a rizika, analýza výnosnosti akcií a informace o stavu a vývoji investic soukromého kapitálu a přímých zahraničních investic ve zdravotnictví. V závěru je zdravotnictví zhodnoceno jako důležitý sektor každé vyspělé ekonomiky, který nabízí významné a rozmanité investiční příležitosti.
Vedoucí práce: Josef Taušer
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; farmaceutický průmysl; investice; zdravotnictví; diplomové práce; pharmaceutical industry; investments; health service; master's theses