Americká hypoteční krize - Zikmunda, Petr; Koderová, Jitka; Plíva, Rostislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Tato diplomová práce se zaměřuje na analýzu dopadů americké hypotéční krize. Hlavním cílem je rozbor opatření, která byla postupně přijímána k překonání krize a jejich zhodnocení. Práce je členěna do čtyř kapitol. První část práce kvantifikuje velikost uměle vytvořené bubliny na trhu rezidenčních nemovitostí. V druhé části je následně uskutečněn odhad velikosti ztrát jednotlivých účastníků finančních trhů v USA. Třetí část práce je zaměřena na detailní rozbor opatření určených k překonání hypotéční, resp. následné finanční krize. Poslední kapitola této práce srovnává způsob řešení této krize s řešením použitým pro překlenutí Velké hospodářské krize ve třicátých letech dvacátého století.
Vedoucí práce: Jitka Koderová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses