Vliv flashové reklamy na životní prostředí a její srovnání s výrobou PET lahví - Krejčí, Martin (2010)
Tato bakalářská práce zkoumá vliv internetové reklamy vytvořené technologií Flash na životní prostředí v USA a následně jej srovnává s vlivem výroby PET lahví na životní prostředí v USA. V práci je popsáno fungování flashové reklamy. V analýze se porovnává uhlíková stopa vypuštěna z rozdílu ve spotřebě elektrické energie při povolené a zakázané flashové reklamě a z výroby PET lahví. Cílem analýzy je porovnat dopady na životní prostředí způsobené přehráváním flashové reklamy a výrobou PET lahví, přihlédnout k výnosům z nich vyplývajících a zamyslet se, zda trh s internetovou flashovou reklamou není regulován, protože se nejeví na první pohled škodlivý k životnímu prostředí jako PET lahve, či není třeba tento trh regulovat.