Vliv flashové reklamy na životní prostředí a její srovnání s výrobou PET lahví - Krejčí, Martin; Koblovský, Petr; Rod, Aleš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Tato bakalářská práce zkoumá vliv internetové reklamy vytvořené technologií Flash na životní prostředí v USA a následně jej srovnává s vlivem výroby PET lahví na životní prostředí v USA. V práci je popsáno fungování flashové reklamy. V analýze se porovnává uhlíková stopa vypuštěna z rozdílu ve spotřebě elektrické energie při povolené a zakázané flashové reklamě a z výroby PET lahví. Cílem analýzy je porovnat dopady na životní prostředí způsobené přehráváním flashové reklamy a výrobou PET lahví, přihlédnout k výnosům z nich vyplývajících a zamyslet se, zda trh s internetovou flashovou reklamou není regulován, protože se nejeví na první pohled škodlivý k životnímu prostředí jako PET lahve, či není třeba tento trh regulovat.
Vedoucí práce: Petr Koblovský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; Flash (software); oxid uhličitý; bakalářské práce; Flash (software); carbon dioxide; bachelor's theses