Systémy pro správu obsahu a jejich implementace - Kratochvílová, Alena (2010)
Diplomová práce se v teoretické rovině zabývá pojmy obsah a správa obsahu (content a content management). Dále definuje jednotlivé typy systémů pro správu obsahu (anglicky content management systems) neboli redakčních systémů a jejich funkce, ať již obecné nebo specifické pro jednotlivé typy systémů. Zaměřuje se také na používání jednotlivých pojmů v oblasti content management systems a pojmenovává některé rozdíly v jejich chápání. V teoretické části rovněž popisuje postup organizace aplikující projektový přístup k implementaci systému pro správu obsahu od stanovení požadavků, přes výběr kritérií pro srovnávání až k výběru vhodného systému. Výstupem praktické části je výběr vhodného webového redakčního systému pro Vyšší odbornou školu a Obchodní akademii Chotěboř. V rámci praktické části je provedena analýza požadavků, stanovení vhodných kritérií pro výběr systému, porovnání systémů na základě těchto kritérií, cost-benefit analýza a studie proveditelnosti.