Systémy pro správu obsahu a jejich implementace - Kratochvílová, Alena; Jelínek, Jiří, 1966-; Stára, Rudolf; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2010)
Diplomová práce se v teoretické rovině zabývá pojmy obsah a správa obsahu (content a content management). Dále definuje jednotlivé typy systémů pro správu obsahu (anglicky content management systems) neboli redakčních systémů a jejich funkce, ať již obecné nebo specifické pro jednotlivé typy systémů. Zaměřuje se také na používání jednotlivých pojmů v oblasti content management systems a pojmenovává některé rozdíly v jejich chápání. V teoretické části rovněž popisuje postup organizace aplikující projektový přístup k implementaci systému pro správu obsahu od stanovení požadavků, přes výběr kritérií pro srovnávání až k výběru vhodného systému. Výstupem praktické části je výběr vhodného webového redakčního systému pro Vyšší odbornou školu a Obchodní akademii Chotěboř. V rámci praktické části je provedena analýza požadavků, stanovení vhodných kritérií pro výběr systému, porovnání systémů na základě těchto kritérií, cost-benefit analýza a studie proveditelnosti.
Vedoucí práce: Jiří Jelínek
Obsahuje bibliografii
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: systémy pro správu obsahu; projektový management; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; content management systems; project management; master's theses