Srovnání vybraných burzovních trhů v německy mluvících zemích - Horáková, Veronika; Veselá, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Bakalářská práce se zabývá porovnáním čtyř regionálních burz v Německu. Jedná se o burzy v Berlíně, Mnichově, Stuttgartu a ve Frankfurtu. Frankfurtská burza je nejvýznamnějším burzovním trhem v Německu a představuje pro německý trh jakýsi benchmark. Práce si klade za cíl seznámit čtenáře s německým burzovnictvím a představit vedle známé mezinárodní frankfurtské burzy i burzy menší, burzy regionálního významu. Jednotlivé kapitoly se zabývají vývojem burzovnictví v Německu, dále obchodními systémy, tržními segmenty a v poslední kapitoly jsou uvedeny a rozebrány akciové indexy a objemy obchodů doplněné tabulkami a grafy pro lepší přehlednost uvedených údajů.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses