Vybrané problémy kvantitativního výzkumu trhu a jejich srovnání (Německo-Česko) - Stakharyuk, Ulyana (2010)
Tato diplomová práce je věnována výzkumu trhu se zaměřením na online metodu. Popisuje náležitosti dotazníku analyzuje výhody a nevýhody této moderní metody. V práci je aplikován online konceptový test lotyšské kosmetické řady MÁDARA v ČR a Německu, je provedená podrobná analýza a srovnání výsledků testu, také navržen koncept s největším potenciálem. Analyzuje se vnímaní kosmetické řady MÁDARA a zájmů o její koupi ženami obou zemí a je určeno na kterém trhu (na českém nebo německém) je tento zájem větší.