Ocenění společnosti Kordárna, a.s. - Pinka, Petr; Scholleová, Hana, 1964-; Čámská, Dagmar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Tato diplomová práce si dává za úkol ocenit Společnost Kordárna a.s. za účelem jejího prodeje v rámci reorganizace jakožto nelikvidačního řešení její insolvence. Ocenění společnosti Kordárna a.s. je provedeno k datu 1. 1. 2009, kdy se společnost v důsledku řady nepříznivých faktorů dostává do existenčních potíţí, které je třeba promptně řešit. V rámci vyšší míry uspokojení věřitelů je zpracován a povolen reorganizační plán společnosti, jehoţ nedílnou součástí je i kýţené ocenění společnosti Kordárna a.s. za účelem jejího prodeje novému investorovi. V rámci této problematiky je v diplomové práci zpracována jak detailní externí a interní analýza společnosti, tak finanční analýza uplynulých 5ti období (roky 2004 -- 2008). Následně je na základě řady předpokladů vypracován finanční plán na 4 následující období (2009 - 2012) a provedeno ocenění společnosti Kordárna na základě 4 oceňovacích metod -- FCFF, FCFE, EVA a Metody likvidační hodnoty.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses