Inkasní agentury v ČR a jejich úloha v procesu řízení rizik - Tanzerová, Radka (2010)
Práce je rozdělena do dvou částí. První část se zabývá teorií a praxí řízení úvěrového rizika v nefinančních podnicích v ČR. Druhá část se zaměřuje na inkasní agentury - popisuje jejich služby, zákonné předpisy, které musí při svém podnikání dodržovat, uvádí výhody a nevýhody outsourcingu vymáhání pohledávek na inkasní agentury v porovnání s ostatními způsoby zajištění inkasa a na základě dotazníkového průzkumu analyzuje český trh inkasních agentur.