Mzdy a kriminalita - Podlenová, Marcela; Brožová, Dagmar, 1958-; Hlaváč, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Velké množství prací, které se zabývají zkoumáním závislosti kriminality na změnách na trhu práce, se zaměřilo na vztah kriminality a nezaměstnanosti. Cílem mé práce je prozkoumat závislost míry majetkové kriminality na mzdách ve všech krajích České republiky za období let 2005 až 2009. Využívám k tomu data, která pocházejí z každoročních statistik MVČR a MPSV ČR. Majetkovou kriminalitou myslím krádeže prosté (jejichž součástí jsou i krádeže aut), krádeže vloupáním a loupeže. Došla jsem k závěru, že míra majetkové kriminality na změnách mezd spíše závisí. Pokles v celkové úrovni mezd vyvolává růst míry majetkové kriminality. V práci odhaduji i modely s různými měřítky úrovně mezd, pravděpodobností dopadení a zkoumám závislost každé složky majetkové kriminality zvlášť. Největší závislost na mzdách má míra krádeží aut.
Vedoucí práce: Dagmar Brožová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; mzdy; kriminalita; bakalářské práce; wages; crime; bachelor's theses