Bude pršet Analýza determinant návštěvnosti koupališť v ČR - Hyneš, Ondřej (2011)
Tato práce pomocí ekonometrické analýzy odhaluje a analyzuje determinanty návštěvnosti koupališť. Na vzorku návštěvnosti deseti koupališť v České republice po dobu tří letních měsíců dochází k závěru, že návštěvnost výrazně ovlivňuje mimo jiné i předpověď počasí, konkrétně předpověď deště, na daný den. Přestože je předpověď deště pouze v méně než třetině pozorování shodná se skutečnými srážkami v pozorovaný den, návštěvníci v průběhu času neupravují svá očekávání a předpověď hraje stále důležitou roli. To může být způsobeno racionální nevědomostí či vysokou cenou předání informace mezi návštěvníky.