Komparace internetového a klasického bankovnictví v České republice - Matulíková, Iva (2011)
Cílem této práce je co nejkomplexněji porovnat klasické a internetové bankovnictví na území České republiky, s hlavním důrazem kladeným na pohled klienta jako spotřebitele běžného účtu. Součástí práce je i zpracování souvislostí s dalšími službami navázanými na běžný účet a nechybí ani pohled na problematiku internetového bankovnictví ze strany banky. Závěr práce přináší nejen shrnutí a zhodnocení rozdílů, ale také se snaží upozornit na nedostatky internetového bankovnictví, jako na cíle zájmu při jeho zlepšování.