Mimosoudní vyrovnání sporů v bankovnictví - Černý, Tomáš; Schlossberger, Otakar, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Tato práce se zabývá institutem Finančního arbitra České republiky, který v ČR působí od roku 2003 a vznikl díky soudobým trendům v oblasti ochrany spotřebitele, které se týkají rozšiřování této ochrany a jsou mezi evropskými státy prosazovány Evropskou Unií. První část práce se zabývá představením institutu Finančního arbitra v širokém měřítku. Jedná se zde hlavně o popsání jeho pravomocí, pole působnosti, struktury jeho kanceláře, její nákladovostí atd. V druhé části je mělce srovnán tento institut s ostatními finančními ombudsmany států Evropské unie a Evropského hospodářského prostoru a následuje podrobnější srovnání s finančními ombudsmany působícími ve Švýcarsku. V konečné fázi práce jsou z předchozích srovnání vyvozeny některé predikce, které by mohl tento institut v ČR následovat.
Vedoucí práce: Otakar Schlossberger
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: finance [obor bakal. práce]; finanční arbitr; bakalářské práce; financial ombudsman service; bachelor's theses