Indukovaný dopyt v zdravotníctve - Konečný, Martin; Šťastný, Dan, 1974-; Svoboda, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
V práci skúmam dve hypotézy. Prvá má za úlohu poskytnúť dôkaz o lekármi indukovanom dopyte. Prvú hypotézu skúmam regresnou analýzou, metódou fixných efektov. Predpoklad, že ambulantní chirurgovia pri zvýšení počtu pacientov budú predpisovať menej následných kontrol sa síce potvrdil, ale výsledný efekt je zanedbateľný. Druhá hypotéza má za úlohu doplniť prácu Fuchs (1978) a zistiť, či kvalitnejší chirurgovia odporúčajú menej vyšetrení. Výsledky analýzy naznačujú, že toto tvrdenie je pravdivé a Fuchs (1978) vo svojej práci vplyv kvality chirurgov nepodhodnotil.
Vedoucí práce: Daniel Šťastný
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses